i

Parochies VOMMMM

In Remagen aan de Rijn worden al meer dan 800 jaar de relieken van de heilige Apollinaris van Ravenna bewaard en vereerd. Deze heilige uit de tweede eeuw was bisschop en bracht velen op de weg van het geloof door zijn liefde voor de kerk, zijn krachtige verkondiging en de vele wonderen die  ermee gepaard gingen. Tot op vandaag wordt hij vereerd en aangeroepen en zijn er talloze getuigenissen van mensen die troost, kracht en genezing ontvingen op zijn voorspraak.

Gedurende de bedevaartweken (dit jaar van 22 juli tot 6 augustus) wordt de hoofdreliek uit de Krypte naar de bovenkerk gebracht.

 

 


Maandag 31 juli was de ”Holländertag”. Op deze dag zijn alle vieringen in het Nederlands.
Onder leiding van pastoor Martinus Rijs is een aantal mensen van onze parochies is erheen geweest om Gods zegen te ontvangen op voorspraak van de heilige Apollinaris.


Na de mooi opgeluisterde Eucharistieviering om 10.30 uur en na het Pelgrimslof om 15.00 uur was er de gelegenheid om persoonlijk de zegen te ontvangen met de hoofdreliek van de heilige Apollinaris.

Aansluitend werden alle pelgrims in klooster en tuin gastvrij ontvangen met soep en brood of koffie met gebak.

 

De kerk ligt 50 meter boven de Rijn en vanuit de tuin kan men genieten van een prachtig uitzicht op de rivier met zijn aangrenzende dorpen en op het Siebengebirge.

Voor meer informatie over de kerk en de kloostergemeenschap,
zie www.apollinariskirche-remagen.de