i

Parochies VOMMMM

Voorbereiding

Als voorbereiding op de Eerste Communie zijn er voor de kinderen elf bijeenkomsten. Deze lessen worden gegeven in Molenhoek en Ottersum. Ze worden begeleid door de pastoor en vrijwilligers van de werkgroep Eerste Communie.

Bij deze lessen gebruiken we het project: ‘Ga je mee op weg?’ De kinderen krijgen het werkboek in een klapper. Ook krijgen ze een kinderbijbel, een eenvoudig Misboekje en een klein gebedenboekje met eenvoudige kindergebeden.       

Voor de ouders zijn er gedurende de voorbereiding twee ouderavonden: Tijdens deze avonden worden praktische zaken besproken, wordt er uitleg gegeven over waar de kinderen mee bezig zijn en is er ruimte voor uitwisseling, vragen en opmerkingen. Daarnaast wordt stukje verdieping gegeven.

Tenslotte worden ouders ook actief betrokken bij de voorbereiding: ze kunnen helpen bij de lessen door aanwezig te zijn tijdens de lessen of mee te helpen bij de voorbereiding van het materiaal. Ook is er de mogelijkheid om te ondersteunen bij de voorbereiding van gezinsvieringen.

De volgende vieringen maken deel uit van het traject:

  • Presentatieviering, waarin de kinderen zich voorstellen.
  • Eerste Communieviering, waarin de kinderen voor het eerst de communie ontvangen.
  • Dankviering, waarin we God danken en samen nog even terugkijken.
  • Verzoeningsweg
Daarnaast wordt aan ouders en kinderen gevraagd om deel te nemen aan een aantal van de overige gezinsvieringen.
Voor een overzicht hiervan in 2017-2018 zie onder Agenda > Kinderen en gezinnen.

Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met de coördinator Eerste Communie: Elena Jongen, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of telefonisch: 06 14 54 31 03.

Informatieavond

Op dinsdag 10 oktober 2017 is er een informatieavond geweest voor ouders die overwegen hun kind Eerste Communie te laten doen. Deze avond was voor de 6 parochies samen in de sacristie bij de kerk in Molenhoek.
Ouders van kinderen die op school zitten in een van de VOMMMM-parochies hebben deze uitnodiging ontvangen via school:

Hieronder de informatie die op deze avond is gegeven:

 

Eerste ouderavond

Op dinsdag 14 november 2017 is er een ouderavond geweest voor de ouders van de kinderen die deelnemen aan de Eerste Communie.

Hieronder de informatie die op deze avond is gegeven: