i

Parochies VOMMMM

Wat is een avondwake?

Indien gewenst kan op de avond vóór de begrafenis of crematie een avondwake gehouden worden waarin twee leken voorgaan. Dit is een gebedsdienst die aan de nabestaanden de gelegenheid geeft om op een persoonlijke manier stil te staan bij het verlies van hun dierbare.

Een avondwake wordt voorbereid en verzorgd door mensen van de werkgroep avondwake. Een of twee vrijwilligers van deze werkgroep bespreken met de nabestaanden hun wensen ten aanzien van de avondwake, zoals bijvoorbeeld teksten, muziek en het gebruik maken van doopkaars en trouwkaars. Wanneer u kiest voor een avondwake kunt u dat aangeven bij de melding van een overlijden.

Nieuwe vrijwilligers gevraagd

Om in de toekomst voor Middelaar en Plasmolen nog avondwakes te kunnen blijven doen, dan hebben we aanvulling voor onze Avondwakegroep nodig.

Man of vrouw, iedereen is welkom. Gezien de samenstelling van onze groep zou het erg fijn zijn als er ook wat jonge mensen met ons mee gaan denken. Het zou jammer zijn als we door te weinig mensen in onze groep dit niet meer voor onze parochianen kunnen doen. Laat het ons weten en we zien uw reacties hoopvol tegemoet.

Nadere informatie of aanmelding via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of de contactpersoon van de parochie, Maria Awater,  tel. 06 53 74 39 86.