i

Parochies VOMMMM

Tijdens een plechtige Eucharistieviering op zondag 19 maart om 14.00 uur in de kerk van Molenhoek heeft de installatie plaatsgevonden van Martinus Rijs als pastoor en is Sebastian Eriyangalath voorgesteld als kapelaan.


Bij de ingang van de kerk heeft deken Smeets aan pastoor Martinus Rijs de sleutel van de kerk overhandigd en het herdersschopje als teken van de herderlijke taak die hij in de parochies zal vervullen.


Koren uit de zes parochies hebben o.l.v. dirigent Wil Wijers prachtig gezongen tijdens de druk bezochte Mis, voorgegaan door deken Smeets uit Venray. Burgemeester Gradisen en zijn vrouw waren aanwezig, evenals het St. Lambertusgilde uit Milsbeek, het Schuttersgilde St. Sebastianus uit Middelaar en het Schuttersgilde St. Antonius Abt uit Mook.


Tijdens de voorbeden zijn aan de pastoor de tekenen van het pastoorschap aangereikt: de doopschaal en doopschelp, het potje met olie met Chrisma, de hostieschaal en de kelk, de sleutel van het tabernakel, een paarse en een witte stola en de ampul met ziekenolie.

 


Aansluitend was er gelegenheid om kennis te maken met de pastoor en de kapelaan in Gemeenschapshuis De Wieken.