i

Parochies VOMMMM

Voorbereiding

Als voorbereiding op de Eerste Communie zijn er voor de kinderen elf bijeenkomsten. Deze lessen worden gegeven in Molenhoek en Ottersum. Ze worden begeleid door de pastoor en vrijwilligers van de werkgroep Eerste Communie.

Bij deze lessen gebruiken we het project: ‘Ga je mee op weg?’ De kinderen krijgen het werkboek in een klapper. Ook krijgen ze een kinderbijbel, een eenvoudig Misboekje en een klein gebedenboekje met eenvoudige kindergebeden.       

Voor de ouders zijn er gedurende de voorbereiding twee ouderavonden: Tijdens deze avonden worden praktische zaken besproken, wordt er uitleg gegeven over waar de kinderen mee bezig zijn en is er ruimte voor uitwisseling, vragen en opmerkingen. Daarnaast wordt stukje verdieping gegeven.

Tenslotte worden ouders ook actief betrokken bij de voorbereiding: ze kunnen helpen bij de lessen door aanwezig te zijn tijdens de lessen of mee te helpen bij de voorbereiding van het materiaal. Ook is er de mogelijkheid om te ondersteunen bij de voorbereiding van gezinsvieringen.

De volgende vieringen maken deel uit van het traject:

  • Gezinsviering Advent
  • Presentatieviering, waarin de kinderen zich voorstellen.
  • Eerste Communieviering, waarin de kinderen voor het eerst de communie ontvangen.
  • Verzoeningsviering
  • Dankviering, waarin we God danken en samen nog even terugkijken.

Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met de coördinator Eerste Communie: Elena Jongen, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of telefonisch: 06 14 54 31 03.

Informatieavond

Op woensdag 10 oktober 2018 is er een informatieavond geweest voor ouders die overwegen hun kind Eerste Communie te laten doen. Deze avond was voor de 6 parochies samen in de sacristie bij de kerk in Molenhoek.

De informatie die op deze avond is uitgedeeld kunt u hieronder downloaden:


Eerste ouderavond

Op dinsdag 6 november 2018 is er een ouderavond voor de ouders van de kinderen die deelnemen aan de Eerste Communie. Deze is in de sacristie bij de kerk in Molenhoek en start om 20.00 uur.