i

Parochies VOMMMM

Het sacrament

 

In ons leven loopt het niet altijd zoals we het graag zouden willen. Soms zitten dingen tegen, soms zitten we onszelf en elkaar in de weg, soms schieten we tekort tegenover anderen, onszelf en God. Dan voelen we ons schuldig en verlangen we ernaar een nieuw begin te mogen maken. 

Voor veel dingen kun je vergeving vragen in gebed. Als je zegt: “Heer, ik heb er zo’n spijt van, vergeef mij”, vergeeft Hij je. Maar soms blijft er toch iets zitten waar je niet los van komt. Voor deze dieper liggende zaken is er het sacrament van boete en verzoening, ofwel de biecht. Die bevrijdt je ook daarvan. Het is de zalf op de wonden, waardoor die genezen.

In het biechtgesprek zegt de priester in naam van Jezus: “Ik ontsla je van je zonden." Je bent vrijgesproken en kunt een nieuwe start maken met een schone lei.

Dit sacrament is een teken van Gods barmhartige liefde, die groter is dan elke menselijke fout.

Praktisch

De pastoor is graag bereid hierover iets meer te vertellen in een persoonlijk gesprek, los van de biecht. Daarvoor kunt u persoonlijk met hen contact opnemen, zie onder Pastoraal team.

Mocht u het moeilijk vinden bij een bekende priester te biechten, dan is de pastoor graag bereid u door te verwijzen naar een andere priester.

Vaste momenten met biechtgelegenheid

In de week voor Kerstmis en in de week voor Pasen is er doorgaans biechtgelegenheid op dinsdagavond in de kerk in Molenhoek tijdens het rozenkransgebed (18.30 uur) voorafgaand aan de Mis van 19.00 uur. Het is echter mogelijk dat hiervan wordt afgeweken. Kijk het daarom altijd even na in de Volledige agenda

Meer informatie

Zie de website van Bisdom Haarlem-Amsterdam voor aanbevolen literatuur over dit sacrament.