i

Parochies VOMMMM

Katholieke ouderenbond

Elk kerkdorp heeft een eigen afdeling van de Katholieke Bond voor Ouderen. Naast het organiseren van een aantal vrije-tijdsactiviteiten treden deze ook op als belangenbehartiger van de ouderen in onze gemeente en beschikken zij over vrijwillige ouderenadviseurs, die u informatie kunnen verschaffen en kunnen helpen bij vragen over zorg, wonen, financiën.

Voor de contactadressen van de plaatselijke afdelingen in de kerkdorpen, zie KBO Limburg.

Buurtzorg Team Gennep

Zij bieden verpleging en verzorging voor cliënten thuis in Gennep, Heijen, Ottersum, Milsbeek en Ven-Zelderheide.

 

Zonnebloem

Voor het aanmelden van nieuwe gasten en /of vrijwilligers kunt U zich wenden tot:

  • Afdeling Middelaar, Mook, Molenhoek: tel. 024-358 61 36 (secretaris) 
  • Afdeling Milsbeek, Ottersum, Ven-Zelderheide: tel. 0485-51 20 08

 

Tafeltje dek je

Een 15-tal vrijwilligers bezorgt dagelijks bij ouderen die niet meer zelf (kunnen) koken een warme maaltijd. De warme maaltijden worden gekookt en verzorgd door de keuken van Malderburch, Malden.

Mocht u geïnteresseerd zijn, bel dan voor meer informatie naar Maaltijdservice Venray.

 

Proteion Welzijn

Zelfstandig leven in je eigen vertrouwde omgeving, onderdeel zijn van de samenleving, we willen het allemaal en de overheid stimuleert het. Toch is dat niet altijd simpel, want; je lijf werkt niet (meer) mee, het contact met anderen vermindert, mensen om je heen vallen weg, je raakt geïsoleerd.

Proteion Welzijn zet vrijwilligers in voor ondersteuning in de thuissituatie van mensen die chronisch ziek, hulpbehoevend of dementerend zijn, of een verstandelijke en/of lichamelijke beperking hebben. De inzet van de vrijwilliger kan ook de evt. mantelzorger ondersteunen/ ontlasten.
De ondersteuning gebeurt op een vaste basis, bijvoorbeeld 1 x per week en gedurende langere tijd. Samen een kopje thee of koffie drinken, wat praten, een eindje wandelen of fietsen, samen een boodschapje doen, het lijkt niet bijzonder, maar het maakt een wereld van verschil!

Contactpersonen:
Riky Mokkink, mobiel: 06 27 65 63 45
Diny Rohrbach, mobiel: 06 29 56 02 36

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.      Website: www.proteion.nl

 

Stichting Vluchtelingenhulp Mook

Vrijwilligers van Vluchtelingenhulp Mook bieden verschillende vormen van ondersteuning aan vluchtelingen met  een verblijfsvergunning die in de gemeente zijn komen wonen:

  • Maatschappelijke begeleiding
  • Taal ondersteuning
  • Bevordering van de participatie

Zie www.vluchtelingenhulpmook.nl

 

Stichting Leergeld

Deze stichting ondersteunt kinderen die om financiële redenen niet mee kunnen doen aan allelei binnen- en buitenschoolse activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn, zoals sport, muziekles, schoolreisje, scouting, enz....

Zie www.leergeld.nl

 

Stichting Kledingbank Limburg

Zie www.kledingbank-limburg.nl

 

Stichting Voedselbank Groesbeek e.o.

Zie www.voedselbankgroesbeek.nl