i

Parochies VOMMMM

Op zaterdag 17 december vond in de Milsbeekse kerk het alom befaamde kerstconcert plaats.

Het kerstconcert in Milsbeek is een ware traditie, waarin voor één avond de Milsbeekse kerk in een sfeervolle concertzaal verandert. Onder de artistieke leiding van de Gennepse dirigent Theo Bindels is een afwisselend programma samengesteld. “Christmas Spirits” is de titel die het concert dit jaar heeft meegekregen. Met “Christmas Spirits” hebben ze ook dit jaar weer de muzikale boodschap van vrede en wederzijdse verdraagzaamheid overgebracht.

Zanggroep La Quatri, het semi-professionele houtensemble Faklaf, koperkwartet Four X One en  percussionist Jérôme van Groenendael namen het publiek mee op een muzikale reis langs verschillende muziekstijlen. Van het prachtige ‘Ich steh an Deiner Krippe hier’ van Bach tot ‘In the Christmas mood’ van de Glenn Millerband. Het ingetogen wiegenlied  ‘Caro Gesu Bambino’  ging over in een expressieve Latijn-Amerikaanse carol ‘The Virgin Mary had a Baby Boy’. Betoverend waren de klanken van ‘For the Beauty of the Earth’ van John Rutter om vervolgens verrast te worden door ‘Arabian Dances’ waarin de dit jaar cum laude afgestudeerde klarinettiste Marieke van der Lee een prachtige solo verzorgde.

Het was een bijzondere sfeervolle avond van een hoog gehalte. Onder genot van een glaasje Glühwein kon na het wervelend slot onder leiding van dirigent Theo Bindels nog even worden nagepraat.