i

Parochies VOMMMM

Op zondag 12 maart was er om 11.00 uur in Milsbeek een gezinsviering, waarin de kinderen die in mei in de VOMMMM-parochies de Eerste Communie gaan doen zich hebben voorgesteld.

Het thema van de viering was: "Jezus is de vriend van alle mensen."

Tijdens de preek vertelde kapelaan Martinus hoe Jezus met een paar vrienden een berg op ging. Daar vertelde Hij hun van alles over God en ze vroegen zich af: "Hoe kan Hij zoveel over God weten?" Opeens werd het kleed van Jezus stralend wit en hoorden ze een stem uit een wolk: "Dit is mijn geliefde Zoon. Luister naar Hem". Toen begrepen ze het: Jezus weet alles van God, omdat Hij zijn Zoon is!  Net zoals een kind van alles van zijn vader weet, omdat hij zijn zoon is.
"Naar wie moet ik dus luisteren als ik iets over je vader wil weten?" Naar jou. "Naar wie moeten we luisteren als we iets over God willen weten?" Naar Jezus. En die Zoon van God wil onze vriend zijn.

Vervolgens werden alle communicanten, de vrienden van Jezus, naar voren geroepen. Onder leiding van de kapelaan zongen ze een liedje over hun vriendschap met Jezus: "Jezus, Jezus, hier ben ik..."

 

        

 

In de kerk hing van elke communicant een versierd voetje, met daarop een pasfoto. Deze voetjes drukken uit dat ze weer een stap gezet hebben op weg naar hun Eerste Communie.

Met muzikale begeleiding door Marianne en Chris Albers.