i

Parochies VOMMMM

De Lichtjestocht in Middelaar, op de laatste zondag voor Kerstmis, heeft altijd wel een bijzondere sfeer. Dat komt door de kerstliedjes die overal in het dorp klinken, de vele lichtjes onderweg en de deelname van kinderen die zijn verkleed als herder, engel, Maria of Jozef.

Ditmaal had de Lichtjestocht een extra speciaal tintje vanwege het overlijden van Theo Schobben, eind november. Omdat Theo zich vele jaren lang belangeloos had ingezet voor onder meer de kerk, waren er dit keer ook vuurpotjes langs de Heikantseweg geplaatst, zodat de hele weg van Theo’s huis naar de kerk verlicht was. Verder waren er lichtjes op het kerkhof. Ook de kerktoren zelf prachtig was verlicht. Langs de route van de tocht hadden bewoners veel werk gemaakt van extra sfeerverlichting.

Er was veel muziek te beluisteren, onder meer door deelname van drie extra groepen van fanfare Caecilia, Orkest Divers, herder Bas Kuiltjes en pastoor Rijs en kapelaan Sebastian.

Het kerstspel begon in de kerk met verschillende kerstliedjes gezongen door Gemengd Koor Allegria,

De engeltjes van de ‘Sterrenschool’ moesten verschillende opdrachten maken om over te kunnen gaan naar het volgende leerjaar. Dat lukte allemaal prima: ze schakelden Liesbeth Lemmens in om het kerstverhaal op rijm te vertellen, gaven de aanwezigen allemaal een ster om samen de grote kerstboom te versieren en gingen op zoek naar hun ‘eigen wijsjes’.

Janne Verheijen zong een lief liedje over de engelen om haar heen en juf Annelot van de engelenklas vertelde hoe Theo Schobben zijn ster eindelijk openlijk had laten stralen.

Uiteindelijk kwam iedereen samen bij de levende kerststal met een lieve baby, een kalfje en een schaap met twee lammetjes. Verder was er erwtensoep, chocolademelk en glühwein, om ook weer een beetje warm te worden.